Week van de Gezonde Jeugd van 7 t/m 11 juni 2022

Maak gezond gewoon

Van 7 tot en met 11 juni 2022 zetten we ons in voor kinderen en jongeren die kunnen opgroeien in een gezonde leefomgeving. Want wie wil dat nou niet, een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien? Een toekomst waarin de gezonde keuze de makkelijke keuze is. Dat er water wordt gedronken, veel wordt buiten gespeeld, er met elkaar plezier wordt gemaakt en met een lekker en gezond tussendoortje.

Sportmix XXL

Daarom sluit JOGG (gezonde jeugd, gezonde toekomst) in Nieuwegein aan bij de Week van de Gezonde Jeugd met een aantal toffe activiteiten. Op dinsdag 7 juni en donderdag 9 juni kan je deelnemen aan de Sportmix XXL na schooltijd. Tijdens deze middag staan er allemaal toffe spellen voor je klaar om aan mee te doen. Zo kan meedoen met stoepranden of een skippyballenrace. Daarnaast kan je de uitdaging aangaan om als echte avonturiers aan de eetproef mee te doen of te raden hoeveel suikerklontjes er in een drankje zitten. Of ren jij als een als een racemonster of de stormbaan? Iedereen kan meedoen, dus neem je vriendjes, broertjes/zusjes en je ouders/verzorgers mee. Nieuwsgierig of wil meer informatie over tijden en locatie? Kijk voor dinsdag 7 juni hier en voor donderdag 9 juni hier.

Voorronde NK Stoepranden

Daarnaast wordt op vrijdag 10 juni voor voorronde van het NK stoepranden georganiseerd. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Het spel kan door iedereen gespeeld worden. En je kan dus proberen je te plaatsen voor het NK Stoepranden op 18 september in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem! Doe jij ook mee?

Mega hinkelparcours

Wil je liever thuis met vriendjes of familie wat leuks doen? Maak je eigen mega hinkelparcours! Pak het stoepkrijt erbij, teken een tof hinkelparcours op de stoep of op het plein en nodig de straat uit om deze uit te proberen. Wij hebben ook een hinkelparcours gemaakt, ben je benieuwd of wil je wat ideeën opdoen? Kijk dan hier ons filmpje