Eerste bidons uitgereikt door mascotte Joggy en wethouder John van Engelen

De nieuwe mascotte Joggy wil kinderen op een leuke en laagdrempelige manier eraan herinneren dat het belangrijk is om lekker in je vel te zitten. Lekker in je vel zitten wordt bevorderd door voldoende beweging, gezonde voeding, goed slapen én water drinken. In alle klassen is een video afgespeeld waarin Joggy laat zien waarom de kinderen deze bidon krijgen en wat het belang is van voldoende water drinken. Daarnaast zijn enkele scholen nog dieper op het onderwerp ingegaan met een gastles van Way of Lijf.

SportID Nieuwegein, organisator van de Nationale Sportweek in Nieuwegein, wil vanuit het project JOGG, Gezonde jeugd – Gezonde toekomst, jongeren stimuleren om water te drinken. Daarnaast smaakt water natuurlijk het beste nadat je in beweging bent geweest. Het was dan ook een sportieve dag voor deze basisschoolleerlingen en ook voor de peuters. Sport- en beweegaanbieders uit Nieuwegein en studenten van het sportcollege ROC Midden Nederland zorgden voor diverse beweegactiviteiten in en rondom de scholen en kinderdagverblijven.